Derma dioničko društvo za proizvodnju ovitaka, trgovinu, uvoz-izvoz, najveći je hrvatski i regionalni, proizvođač prirodnih i umjetnih ovitaka, a svojom uspješnom gospodarskom politikom i kvalitetnim proizvodima poznata je i cijenjena na svjetskom tržištu.

derma 2014 09 photocopyright by darko gorenak godar
Tvrtka je osnovana 1947. godine u Varaždinu. Započela je s radom kao otkupna stanica za kožu i crijeva u okviru poduzeća ʺKOTEKSʺ Zagreb. Od 1960. do 1973. godine posluje pod nazivom ʺDERMA-KOTEKSʺ, od 1973. godine kao ʺDERMA-CRIJEVARAʺ, a od 1992. godine djeluje u sadašnjem statusu dioničkog društva.

Od 2007. godine tvrtka nosi naziv ʺDerma d.d.ʺ. U svojoj djelatnosti tvrtka se bavi sortiranjem i prometom prirodnih crijeva, umjetnih ovitaka te aditiva i začina za potrebe mesne industrije i domaćinstva.

Sirovina iz najboljih europskih i svjetskih klaonica, stroga kontrola procesa proizvodnje te konačna kontrola gotovog proizvoda zadovoljavaju najsuvremeniju proizvodnju mesnih prerađevina.

Derma sa individualnim pristupom svakom kupcu, te svojim inovacijama u pogledu pripreme proizvoda zadovoljava zahtjeve najsuvremenije proizvodnje te tako optimizira troškove proizvodnje naših kupaca. Derma je jedan od rijetkih proizvođača savijenih poliamidnih crijeva sa mogućnošću visoko kvalitetnog tiska na ovicima.

derma 2014 12 photocopyright by darko gorenak godar
U svrhu dobivanja zdravstveno ispravnih proizvoda tvrtka obavlja stalni nadzor tehnološkog procesa proizvodnje te kontrolu kvalitete od strane vlastitih stručnjaka i državne veterinarske inspekcije.

eu4

eu2

operativni program

eu 3

bisnode