Goveđa crijeva

Goveđa crijeva predstavljaju idealan izbor za izradu raznovrsnih mesnih proizvoda koji zahtijevaju veću čvrstoću i postojanost. Ovisno o vrsti, mogu se prilagoditi različitim promjerima, ali i načinu pakiranja, kako bi se zadovoljile specifične potrebe u procesu proizvodnje kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda. Nudimo sljedeće vrste goveđih crijeva:

Goveđa ravna crijeva

  • Karakterističnog, ravnog izgleda
  • Dostupna u kalibrima od 45 do 60 (a po potrebi i više)
  • Mogu biti suho soljena u buntovima ili vakuumirana
  • Zbog većeg promjera često se koriste za proizvode veće veličine, gdje je važno očuvati kompaktnost i prirodni oblik.

Goveđe slijepo crijevo (tzv. “goveđe kape”)

  • Karakterističnog, tanjeg izgleda
  • Dostupna u kalibrima od 37 do 46 (a po potrebi i više)
  • Dolaze suho soljena u buntovima, tubirana ili vakuumirana
  • Idealna za mesne prerađevine srednje veličine te omogućuju lakše formiranje i punjenje finijih kobasica.

Goveđa tanka crijeva

  • Karakterističnog oblika i veće debljine stijenke
  • Dostupno suho soljeno ili vakuumirano
  • Zahvaljujući čvrstoći i širini, omogućuje izradu proizvoda koji zahtijevaju duže zrenje te zadržavaju specifičan, tradicionalni oblik.

Sva se goveđa crijeva pažljivo čiste, obrađuju i konzerviraju (soljenjem ili vakuumiranjem) kako bi zadržala optimalna svojstva za punjenje i daljnju proizvodnju. Ovakva obrada sprječava gubitak vlage te čuva prirodnu elastičnost i izdržljivost crijeva, što omogućuje dugotrajno i kvalitetno zrenje mesnih proizvoda.

Košarica
Vaša košarica je trenutno prazna.
Skip to content