Goveđa crijeva predstavljaju idealan izbor za izradu raznovrsnih mesnih proizvoda koji zahtijevaju veću čvrstoću i postojanost. Ovisno o vrsti, mogu se prilagoditi različitim promjerima, ali i načinu pakiranja, kako bi se zadovoljile specifične potrebe u procesu proizvodnje kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda. Nudimo sljedeće vrste goveđih crijeva:
Goveđa ravna crijeva
- Karakterističnog, ravnog izgleda
- Dostupna u kalibrima od 45 do 60 (a po potrebi i više)
- Mogu biti suho soljena u buntovima ili vakuumirana
- Zbog većeg promjera često se koriste za proizvode veće veličine, gdje je važno očuvati kompaktnost i prirodni oblik.
Goveđe slijepo crijevo (tzv. “goveđe kape”)
- Karakterističnog, tanjeg izgleda
- Dostupna u kalibrima od 37 do 46 (a po potrebi i više)
- Dolaze suho soljena u buntovima, tubirana ili vakuumirana
- Idealna za mesne prerađevine srednje veličine te omogućuju lakše formiranje i punjenje finijih kobasica.
Goveđa tanka crijeva
- Karakterističnog oblika i veće debljine stijenke
- Dostupno suho soljeno ili vakuumirano
- Zahvaljujući čvrstoći i širini, omogućuje izradu proizvoda koji zahtijevaju duže zrenje te zadržavaju specifičan, tradicionalni oblik.
Sva se goveđa crijeva pažljivo čiste, obrađuju i konzerviraju (soljenjem ili vakuumiranjem) kako bi zadržala optimalna svojstva za punjenje i daljnju proizvodnju. Ovakva obrada sprječava gubitak vlage te čuva prirodnu elastičnost i izdržljivost crijeva, što omogućuje dugotrajno i kvalitetno zrenje mesnih proizvoda.