Chilly
Chilly je plod različitih tropskih vrsta paprike s vrlo sitnim plodovima koji se suše i melju u prah. Čiliji su dugi svega 4 cm, boje žute, zelene, narančaste ili crvene.
Otkrijte svijet mirisa i okusa s Dermom! Nudimo bogatu paletu začina i začinskih mješavina, prilagođenu potrebama domaćinstava i profesionalne mesne industrije.
Vlastita distribucijska mreža omogućuje nam brzu i pouzdanu isporuku, a svi naši proizvodi odlikuju se visokom kvalitetom i prihvatljivim cijenama, čime osiguravamo zadovoljstvo naših kupaca.
U našoj stalnoj ponudi nalaze se gotovo svi začini koji su potrebni za pripremu zdravih, ukusnih i autentičnih jela.
Iz bogatog asortimana izdvajamo:
Bez obzira na to pripremate li svakodnevni ručak ili posebnu svečanost, naši začini unijet će bogatstvo okusa u svako jelo.
Za profesionalne prerađivače mesa nudimo široku paletu proizvoda prilagođenih industrijskoj proizvodnji:
Svi začini i mješavine izrađeni su prema strogo kontroliranim recepturama, uz pridržavanje prehrambenih standarda, što garantira postizanje dosljednog okusa i visoke kvalitete gotovih proizvoda.
Chilly je plod različitih tropskih vrsta paprike s vrlo sitnim plodovima koji se suše i melju u prah. Čiliji su dugi svega 4 cm, boje žute, zelene, narančaste ili crvene.
Cimet (lat. Cinnamomum Zeylanicum) je jedan od najstarijih začina. Spominje se već u Starom zavjetu te postoje zabilješke o njemu postoje u egipatskim, grčkim i rimskim rukopisima.
Češnjak ili bijeli luk (lat. – allium sativum) je biljka vrlo jakog i jetkog okusa, koja je poznata zbog svojih vrhunskih kulinarskih i medicinskih svojstava.
Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korijena radi se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu.
Papar (lat. Piper nigrum) drvenasta je zimzelena biljka penjačica na kojoj u grozdovima rastu bobice papra. Ti su plodovi bogati vitaminima K i A te mineralima kalcijem, magnezijem…
Paprika je začin napravljen od samljevenih osušenih slatkih crvenih paprika iz obitelji Capsicum annum, koji se najčešće koristi kako bi se jelu dala crvena boja.
Peršin (lat. Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljna vrsta iz porodice štitarki te je najpopularniji začin u svijetu. Ima delikatesni i osvježavajući okus i prekrasno lišće žarko-zelene boje.
Origano ili mravinac (lat. Origanum Vulgare ) je samonikla mediteranska biljka koja slovi kao jedna od najljekovitijih biljaka svijeta.
Anis (lat. – Pimpinella anisum) zvan još aniš, slatki januš, biljka iz porodice štitarki poznata po svojim aromatičnim začinskim i ljekovitim svojstvima.
Bosiljak (Ocimum basilicum) je začinska i ljekovita biljka porijeklom iz Indije. Listovi bosiljka mirišu slatkastoaromatično te su oštrog karakterističnog okusa.
Curry je popularni začin indijskog porijekla. Sastoji se od usitnjenog lista aromatične biljke Murra koenigii, osebujnog tropskog mirisa i blago palećeg okusa.
Klinčić (Syzygium aromaticum)je podrijetlom s Indonezijskih otoka začina, odnosno sjevernih Moluka. Danas se uzgaja u Brazilu, Indiji, Šri Lanci, Tanzaniji…
Kumin (lat. Cuminum cyminum) je začin koji podsjeća na kim samo po imenu, pa se ta dva začina zbog sličnog naziva i izgleda često međusobno zamjenjuju.
Korijander (coriandrum sativum) je biljka koja potječe iz Južne Europe i sa Srednjeg Istoka. Naziv potječe od grčke riječi koriannon, što znači stjenica.
Lovor ili lovorika (lat. Laurus nobilis) raste kao stablo ili grm s tamnozelenim, kožastim, kopljastim listovima. Prijatnog je snažnog mirisa te aromatičnog i gorkog okusa.
Svestrana i široko rasprostranjena organska tvar, limunska kiselina je bezbojni kristalni spoj, koji pripada obitelji karboksilnih kiselina.
Stablo muškatni orah (Myristica fragrans) pripada u istoimenu porodicu (Myristicaceae). Samo ime dolazi od latinskog nux što znači orah te muscat što znači muškatni ili mošusni.
Majoran (lat. Origanum majorana) još poznat po nazivima mažuran, majorana, majuran, mažurana, mažuranka, mažuran vrtni, mažuran divlji je biljka koja raste po Sredozemlju…
Piment (lat.Pimenta officinalis) je suha, nezrela boba zimzelenih drva Pimenta officinalis i Pimenta dioica iz obitelji Myrtaceae podrijetlom iz Centralne i Južne Amerike.
Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je grmolika, zimzelena biljka s igličastim listovima i krhkim svjetloplavim cvjetovima. Njegovi igličasti listovi intenzivnog su mirisa te pikantno ljutog, oporog i gorkog okusa.
Sezam (Sesamum indicum) je biljka koja se od davnina uzgaja u Indoneziji i tropskoj Africi. Kao začin se koriste bijele plosnate sezamove sjemenke.
Industrijski se dobiva Solvayevim postupkom, gdje prvo nastane bikarbonat koji se potom peče dok ne prijeđe u karbonat.