Ovčja crijeva su crijeva manjih kalibara najveće kvalitete koja se koriste za najfinije kobasice kao što su: Bockwurst, frankfurteri, longanzia (linguica, nurnberška kobasica i port kobasica).

Ova crijeva spajaju mekoću s dovoljnom snagom kako bi izdržala proces punjenja, kuhanja i dimljenja.

Boja ovisi o zemlji podrijetla i rangira od bijele do sive, ali te varijance ne označavaju kvalitetu, snagu, sposobnost penetracije dima, itd. Kod dobavljača je dobro provjeriti najbolje podrijetlo crijeva koje zadovoljava potrebe.

Ovčja crijeva – nenapunjena, u heksima, tubirana, u tubama; takođerprikazani primjerci napunjenih ovčjih crijeva.

Napomena: sve težine prikazane u tabeli su „zelene težine“ i predstavljaju približni kapacitet punjenja prije procesa kuhanja ili dimljenja, po 91 m u dužini.

KALIBAR

CCA. KAPACITET PUNJENJA PRIJE KUHANJA

PROIZVOD

16-18 mm

15-16 kg

Frankfurteri, beer stix

18-20 mm

17-18 kg

Svježa svinjska kobasica, frankfurteri

20-22 mm

21-23 kg

Svježa svinjska kobasica, frankfurteri, cabanosa

22-24 mm

25-27 kg

Frankfurteri, cabanosa, chipolata

24-26 mm

27-29 kg

Frankfurteri, bockwurst, cabanosa

26-28 mm

29-31 kg

Frankfurteri, bockwurst, cabanosa

28 mm/+

31-34 kg

Frankfurteri, landjäger

bisnode logo